Катаракта

Най-масовата очна операция е "катаракта" или така нареченото "перде" на окото. Болницата ни е съсредоточила много ресурси тук. В тази област доц. Георгиев има голям хирургически опит. От 30 години развива и усъвършенствува микрохирургията на окото.

Катарактата е патологично състояние, при което настъпва помътняване на лещата, в резултат на което се нарушава зрението. В началото се наблюдават проблеми при четене и шофиране, а с течение на времето се затруднява и разпознаването на лица и предмети. Обикновено се засяга зрението надалеч и често пациентите имат повишена чувствителност към ярката светлина. Лечението на катарактата е хирургично и се състои в премахване на увредената, помътнена леща и поставянето на нова.

Използва се технология на факоапарат, който разбива и изсмуква катарактата (пердето) през много малък отвор - под силно увеличение на модерен микроскоп и се имплантира сгъваема леща (монофокална, мултифокална или акомодативна). Тази операция е лека, безболезнена, безшевна, безкръвна с кратка продължителност и възстановяването е бързо.


millenium
Съвременният апарат Millenium на Bausch&Lomb
photo
Снимка на катаракта (перде)
photo
Как се вижда с катаракта

 За връзка:

 Адрес: Христо Попович 18
 Телeфони:
   052/ 69 98 98
   052/ 60 85 06
   0876 312 314
 email:sobal.georgiev@abv.bg

 Карта